A JÖVŐT ÉPÍTJÜK

+36-23-521-300

Padlódobozok: Az elektromos energia és adatátvitel megbízható megoldása

2024. 02. 10.

A padlódobozok olyan speciális berendezések, amelyek az elektromos energia és adatátvitel megbízható és biztonságos megoldását kínálják

Ezek a padlóba építhető dobozok lehetővé teszik a kábelek és csatlakozók elhelyezését, amelyek az épületben vagy irodában szükségesek a villamosenergia-ellátáshoz és adatkapcsolathoz

Padlódobozok széles választéka az Electraplan Kft. kínálatában

A padlódobozok számos típusban és kialakításban elérhetőek a különböző alkalmazásokhoz és igényekhez. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakrabban használt padlódoboz típusokat.

C-sorozat padlódoboz

A C-sorozat padlódobozok rozsdamentes acélból készülnek és kör alakúak. Különböző kivitelekben elérhetőek, például aljzatbetonhoz vagy álpadlóhoz, akár szőnyegleszorító peremmel is. Ezek a padlódobozok rendelkeznek szerelvénykehellyel, amely 12 férőhelyet biztosít. A C-sorozat padlódobozok egyedi paraméterekkel is rendelhetőek, hogy minden igényt kielégítsenek.

ECO sorozat padlódoboz

Az ECO sorozat padlódobozok szintén rozsdamentes acélból készülnek. Többféle kivitelben elérhetőek, például aljzatbetonhoz vagy álpadlóhoz, akár szőnyegleszorító peremmel vagy tubuskivezetővel. Ezek a padlódobozok szerelvénykehellyel vagy akár csak szerelvényekkel is rendelhetőek. Az ECO sorozat padlódobozok 8 férőhelyet biztosítanak, és egyedi paraméterekkel is rendelhetőek.

F sorozat padlódoboz

Az F sorozat padlódobozok rozsdamentes acél vagy sárgaréz tetővel készülnek. Ezek a padlódobozok nagyobb igénybevételű helyekre készülnek, és 250 kg pontszerű terhelhetőséggel rendelkeznek. Szerelvényezhetők 4, 8 vagy 12 modullal, valamint szerelvény-kelyhekkel. Az F sorozat padlódobozok egyedi paraméterekkel is rendelhetőek.

V sorozat padlódoboz

Az V sorozat padlódobozok rozsdamentes acél vagy sárgaréz tetővel készülnek. Alacsonyabb beépítési mélységű helyekre készülnek. Ezek a padlódobozok szerelvényezhetők 2, 6 vagy 8 modullal. Az V sorozat padlódobozok szintén rendelhetőek egyedi paraméterekkel.

IP védettségű dobozok

Az IP védettségű dobozok kör vagy négyzet alakúak és por- és páramentesen záródnak. Ezek a dobozok IP 54-es védettséggel rendelkeznek, és sárgaréz fedéllel vannak ellátva.

Műanyag csapófedelek

A műanyag csapófedelek négyzetes dobozok, amelyek több férőhellyel és többféle rendelhető színben érhetőek el. Alkalmasak álpadlóhoz vagy betondobozzal aljzatbetonhoz. Rendelhetőek 4, 8, 10 vagy 12 férőhelyes változatokban. Különböző színekben rendelhetőek, például szürkebézs, vasszürke vagy mélyfekete.

A padlódobozok előnyei

A padlódobozok számos előnnyel járnak az elektromos energiaellátás és adatátvitel tekintetében.

Az alábbiakban bemutatjuk a padlódobozok fő előnyeit:

Megbízhatóság: A padlódobozok megbízható és biztonságos megoldást nyújtanak az elektromos energiaellátás és adatátvitel szempontjából. A beépített szerelvények és csatlakozók lehetővé teszik a stabil és hatékony működést.

Térkihasználás: A padlódobozok lehetővé teszik a kábelek és csatlakozók elhelyezését a padlóban, így a helyiségben nincs szükség falakon vagy mennyezeteken keresztül vezetett vezetékekre. Ezáltal optimalizálhatjuk a helykihasználást és esztétikus megjelenést biztosíthatunk.

Változatosság: A padlódobozok számos típusban és kialakításban elérhetőek, hogy megfeleljenek a különböző igényeknek és alkalmazásoknak. A különböző méretek, formák és anyagok lehetővé teszik a rugalmas telepítést és az egyedi igények kielégítését.

Elegáns megjelenés: A padlódobozok elegáns és feltűnésmentes megjelenéssel rendelkeznek. A rozsdamentes acél vagy a sárgaréz élek láthatóak a telepítés után, amelyek esztétikus megjelenést biztosítanak minden környezetben.

Rugalmas használat: A padlódobozok alkalmasak beton aljzatba vagy álpadlós rendszerbe történő telepítésre, valamint hidegburkolatokhoz is. Ezáltal rugalmasan alkalmazhatók különböző épülettípusokban és környezetekben.

A padlódobozok alkalmazási területei

A padlódobozok széles körben használatosak különböző épülettípusokban és környezetekben. Az alábbiakban bemutatjuk a padlódobozok leggyakoribb alkalmazási területeit.

Padlódobozok irodaházakban és irodákban

Padlódobozok irodaházakban és irodákban

Az irodaházakban és irodákban a padlódobozok lehetővé teszik a könnyű és rugalmas elektromos energiaellátást és adatátvitelt. A kábelek és csatlakozók elrejtése a padlóban történik, így az irodai tér esztétikus marad, és nincs szükség a falak vagy mennyezetek vezetékkötegekre való rögzítésére.

Kereskedelmi épületek és bevásárlóközpontok

A kereskedelmi épületekben és bevásárlóközpontokban a padlódobozok lehetővé teszik a hatékony és biztonságos elektromos energiaellátást a különböző üzletek, irodák és éttermek számára. A kábelek és csatlakozók elhelyezése a padlóban történik, így nincs szükség a kábelek látványos elhelyezésére vagy falakon keresztüli vezetésére.

Padlódobozok iskolákban és egyetemeken

Az iskolákban és egyetemeken a padlódobozok lehetővé teszik a megbízható elektromos energiaellátást és adatátvitelt az oktatótermekben, laboratóriumokban és irodákban. A kábelek és csatlakozók elrejtése a padlóban történik, így az oktatási környezet esztétikus marad, és biztonságosabbá válik a tanulók és oktatók számára.

Padlódobozok az egészségügyi intézményekben

Az egészségügyi intézményekben, például kórházakban és klinikákon, a padlódobozok biztosítják a megbízható elektromos energiaellátást és adatátvitelt a különböző orvosi berendezések és eszközök számára. A kábelek és csatlakozók elhelyezése a padlóban történik, így minimalizálható a kábelek zavaró jelenléte a járóbeteg ellátás során.

Padlódobozok a közösségi terek és rendezvényhelyszíneken

A közösségi terekben és rendezvényhelyszíneken, például konferenciaközpontokban és színházakban, a padlódobozok lehetővé teszik a megbízható elektromos energiaellátást és adatátvitelt a különböző események és előadások számára.

A kábelek és csatlakozók elhelyezése a padlóban történik, így nincs szükség a látványos kábelek elhelyezésére vagy falakon keresztüli vezetésére.

Következtetés

A padlódobozok megbízható és praktikus megoldást jelentenek az elektromos energiaellátás és adatátvitel szempontjából. A széles választékban elérhető típusok lehetővé teszik a rugalmas telepítést és az egyedi igények kielégítését.

Az elegáns és feltűnésmentes megjelenésük lehetővé teszi a padlódobozok elhelyezését bármilyen környezetben. Az alkalmazási területeik sokszínűsége miatt a padlódobozok széles körben használatosak az irodaházakban, kereskedelmi épületekben, oktatási intézményekben, egészségügyi intézményekben, valamint közösségi terekben és rendezvényhelyszíneken.

Ha megbízható és esztétikus elektromos energiaellátást és adatátvitelt szeretne, érdemes fontolóra venni az Electraplan Kft. padlódobozainak telepítését.

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031